Assalamualaikum ...
Hari Ahad lepas Miss A ada buat kek batik. Kek paling simple dan sedap yang Miss A pernah and tahu buat. hehehe. Jum ushar sikit gambar kat bawah ni.
Terliur tak ? hihihi. Meh sini Miss A nak kongsi resepi kek batik cara Miss A. Ha , cepat-cepat pegi ambil pen dan kertas. hehe.
Bahan-bahan yang diperlukan :
1 cawan MILO
1 cawan AIR
1/2 cawan SERBUK KOKO
1/2 cawan GULA
1/2 BUTTERCUP
1 biji TELUR
1 bungkus BISKUT MARIE
Cara-caranya :
Masukkan MILO , AIR , SERBUK KOKO , GULA dalam periuk dan panaskan atas api. Guna
api tahap sederhana tau.
Kemudian , lepas semua larut , masukkan BUTTERCUP .
Lepas BUTTERCUP dah cair , perlahankan api dan masukkan TELUR pula. Kacau tanpa henti.
Lepas tu , masukkan BISKUT MARIE yang dipecah-pecahkan 4 bahagian. Kacau sampai
semuanya sebati.
Kemudian , masukkan semua adunan ke dalam loyang dan ratakan.
Akhir sekali , masukkan loyang ke dalam peti ais.
Lepas 3 or 4 jam , korang dah boleh serve dan makan.
Nota kaki : resepi ni sesuai untuk hidangan 4-5 orang . Selamat mencuba !
-
-
-
-
-
-
Terliur tak ? hihihi. Meh sini Miss A nak kongsi resepi kek batik cara Miss A. Ha , cepat-cepat pegi ambil pen dan kertas. hehe.
Bahan-bahan yang diperlukan :
1 cawan MILO
1 cawan AIR
1/2 cawan SERBUK KOKO
1/2 cawan GULA
1/2 BUTTERCUP
1 biji TELUR
1 bungkus BISKUT MARIE
Cara-caranya :
Masukkan MILO , AIR , SERBUK KOKO , GULA dalam periuk dan panaskan atas api. Guna
api tahap sederhana tau.
Kemudian , lepas semua larut , masukkan BUTTERCUP .
Lepas BUTTERCUP dah cair , perlahankan api dan masukkan TELUR pula. Kacau tanpa henti.
Lepas tu , masukkan BISKUT MARIE yang dipecah-pecahkan 4 bahagian. Kacau sampai
semuanya sebati.
Kemudian , masukkan semua adunan ke dalam loyang dan ratakan.
Akhir sekali , masukkan loyang ke dalam peti ais.
Lepas 3 or 4 jam , korang dah boleh serve dan makan.
Nota kaki : resepi ni sesuai untuk hidangan 4-5 orang . Selamat mencuba !
No comments:
Post a Comment